De vanligaste frågorna och svar. Saknar du svar på någon relevant fråga? Maila oss så lägger vi upp den. info@reachrs.com

En dator och det är en fördel om du har en extern skärm där du kan lägga kommunikationsprogrammet så att du har de sidor du delar på din egen dator.

Du behöver ha en bra kamera och mikrofon (datorns inbyggda fungerar i de flesta fall) samt ett bra bredband.

Om du saknar tillräckligt bra utrustning så kan du kontakta oss så hjälper vi dig med tips om vad du behöver skaffa för utrustning.

Du måste, i de flesta fall, använda den kommunikationsplattform som skolan använder men Reachrs låter dig använda den öppna källkoden BigblueButton om du vill det.  

Det viktiga här är att tänka på vad som fungerar bäst för eleverna.

Du måste, i de flesta fall, använda den plattform som skolan använder men Reachrs låter dig administrera din kurs i Instructure Canvas som är en lättanvänd plattform och dessutom den plats där vi placerar våra fjärranpassade lärobjekt. Du kan bedöma och sätta betyg i Canvas och vi exporterar en .CSV-fil som vi skickar till skolan du undervisat åt. 

Category: Om Reachrs.com

Det beror helt på din rektor.
Vårt mål är att alla rektorer ska se möjligheten till att både lärare och skola kan förbättra sin ekonomi och att vi tillsammans löser lärarbristen och ökar likvärdigheten i den svenska skolan.

Hör av dig till oss om du vill att vi kontaktar just din rektor för att  förklara fördelarna som finns för alla i samhället.

Category: Om Reachrs.com

Fjärrundervisning är interaktiv undervisning som bedrivs med informations- och kommunikationsteknik där elever och lärare är åtskilda i rum men inte i tid. 

Distansundervisning kan vara såväl analog som digital. Elever och lärare är oftast åtskilda, men kan arbeta tillsammans i realtid eller till exempel med uppgifter som ska göras inom utsatt tid. Ofta använder elever och lärare gemensamma ytor som delade dokument, videosamtal och chattar. De kan vara åtskilda i både rum och tid.

Läs mer under FÖRDJUPNING OM FJÄRRUNDERVISNING

Du kan interagera med alla våra lärare och rektorer genom direktmeddelande och forum. 

Category: Om Reachrs.com

Det kostar inget att vara medlem och fördelarna är många.

Som giggare hos oss får du delta i våra webbinarier, kurser och vi certifierar dig i flera steg så att du blir mer attraktiv för arbetsgivaren samtidigt som du utvecklar din kompetens. 

Category: Om Reachrs.com

Fjärr- och distansundervisning har funnits länge i universitetsvärlden och kommunal vuxenutbildning. Under pandemin genomfördes den fullt ut i gymnasieskolan och på många högstadieskolor. Hur skulle det fungera i förskolan? Vi vet att många yngre barn fått fjärrundervisning på sitt modersmål och i studiestöd. Det finns inget som principiellt talar emot en fjärrundervisning som är anpassad för yngre elever och barn. Om undervisningen utformas på lämpligt sätt, exempelvis med korta pass, plats för lek och rörelse, mm så kan det fungera. Det är en viktig fråga att reflektera över för den händelse många i förskolans personal insjuknar eller smittan börjar spridas där.

Du måste först registrera dig. Därefter går du in på Min profil och klickar på kugghjulet så du kan fylla i mer information. Glöm inte att ladda upp en profilbild för vi kräver det för att din profil ska visas bland Våra fjärrlärare.